Bezint eer ge begint

Eindelijk is het zover: u hebt een volkstuin!

Maar, wat nu? Moet ik gaan leeghalen, spitten en voorbereiden op het volgende seizoen? Moet ik een plan maken, of direct beginnen? Hoe ziet het huisje eruit? Ga ik dat meteen vervangen, of wacht ik daar nog even mee?

  • TIP vergeet niet te genieten van het hele voorbereidingsproces!
  • TIP ga gewoon uitproberen, want door ervaring leer je het meest


Hoe dan ook, als je bezig bent, kom je andere volkstuinders tegen. Die maken een praatje met je en vaak hebben ze goede adviezen voor je. De meeste tuinders zijn echte ‘vakmensen’ en vinden het leuk om hun kennis te delen met een nieuwkomer.


Een tuin heeft onderhoud nodig, ook tijdens een regenachtige periode en in de winter.

  • TIP zet een koffiezetapparaat of een waterkoker in je tuinhuisje, dan kun je tussendoor uitrusten en een bakkie doen.

Doordat u een tuin huurt op ons complex, bent u automatisch lid geworden van onze vereniging. Als lid van onze vereniging krijgt u een “tuintaak” toegewezen. Dit is meestal het bijhouden van een stukje border van de algemene tuin. 

Daarnaast wordt er van elk lid verwacht eenmaal per jaar mee te werken aan algemene tuintaken. Dit heeft betrekking op incidentele klussen of klusjes die maar eenmaal per jaar hoeven te gebeuren. Twee keer per jaar wordt er hiertoe de mogelijkheid geboden door de “Groencommissie”, die een dagdeel organiseert en de taken verdeelt. (Voor foto’s en een verslag zie: Activiteiten)